Der er mere end 400 øer i Danmark, og det er blot hvis man tæller dem, som er navngivet. Der er altså endnu flere end det, hvis man regner alle de små pletter i vandet, som ikke har været så heldige at få et navn med. Dette siger i sig selv rimelig meget om, hvor meget vand Danmark er omgivet af. Alt dette vand skal bestemt udnyttes, hvilket danskerne gør i forskellige former.
Nogle holder af at tage ud til kysten og bade hele året rundt, mens andre nøjes med at hoppe i vandet om sommeren. Nogle vil gerne holde lidt mere på varmen med en våddragt og en tur i kajak gennem Lillebælt, men mest af alt ser man de stimevis af sejlbåde, der flyder uden for kysten på en forårsdag med let vind og solskin.
At sejle er at leve
Sejlsporten er i Danmark så udbredt, at man faktisk slet ikke behøver at tage et duelighedsbevis for at måtte bevæge sig ud på vandet. Selvom mange gør det alligevel både for oplevelsens og erfaringens skyld, er der så mange familier, hvor børnene har sejlet med på så mange ture gennem deres barndom, at de allerede har styr på alt, hvad man skal vide, når man kommer ud på vandet. At eje en sejlbåd kan også, ligesom nogle har deres eget sommerhus, være en billig og hyggelig måde at tage på ferie. Man skal dog ikke underkende, at det kræver tid at pleje sin båd, så mange bådejere gør det nærmest til en livsstil og kærer om sin båd året rundt.
Båden kan på en måde også fungere som et andet hjem og man kan købe bådudstyr af forskellig art, som både kan være til praktisk hjælp på båden, som for eksempel redningsveste og kompas eller blot til at skabe lidt ekstra hygge, så som kabinelamper og sejlersolbriller.
Leave a Reply